Acasă Animale
Categorie:

Animale

Reclamă

Teoria conform căreia dungile de culoare ajută zebrele să se camufleze părea atât de convingătoare încât nu a fost testată niciodată pentru o lungă perioadă de timp. Când a fost testată, s-a dovedit a fi falsă. Dungile nu servesc la camuflaj și nu ajută membrii triburilor să se recunoască de la distanță.

Oamenii de știință canadieni au efectuat o serie de teste în 2016 pentru a afla modul în care hienele pătate și leii fac diferența între zebre în timpul zilei, în amurg și în nopțile fără lună. Pentru a face acest lucru, fotografiile digitale ale zebrelor au fost modificate prin diferite filtre pentru a înțelege cum reacționează membrii tribului lor, precum și principalii lor dușmani, leii și hienele.

Pagini: 1 2

Reclamă

Batodonoides vanhouteni, care a trăit în Eocenul timpuriu (53 de milioane de ani înainte de prezent), a fost cel mai mic mamifer din această clasă. Identificarea animalului a devenit posibilă datorită dinților păstrați: lungimea lor este mai mică de 1 mm. A fost un miracol faptul că paleontologii nu au ratat o astfel de descoperire în timpul săpăturilor.

Specia a fost descrisă de oamenii de știință americani în 1998. Greutatea creaturii în timpuri imemoriale nu depășea 1,3 grame.

Pagini: 1 2

Reclamă

Se pare că aceste animale drăguțe își rotesc jumătățile din față și din spate ale corpului simultan în direcții diferite, extinzându-și labele și coada într-un mod special. Datorită acestui fapt, ele adoptă aproape instantaneu cea mai sigură poziție pentru aterizare. Principii similare sunt folosite de patinatorii artistici, care reglează inerția corpului în timpul rotirii pe gheață. Astfel de miracole ale acrobației ar fi imposibile dacă pisicile nu ar avea o regiune lombară uimitor de flexibilă.

Pagini: 1 2

Reclamă

Coloniile de bondari sunt cunoscute pentru capacitatea lor de termoreglare, ceea ce înseamnă că, pe vreme caldă, lucrătoarele se adună și bat din aripi pentru a ventila stupul și a-l răci. Cu toate acestea, experții subliniază că, din cauza crizei climatice, temperaturile medii sunt în creștere, ceea ce face dificil pentru bondari să mențină condiții adecvate în casele lor.
Potrivit experților, majoritatea puietului de bondari nu poate supraviețui la temperaturi de peste 36 de grade Celsius.

Pagini: 1 2

Reclamă

Potrivit salvatorilor, aceste animale pot fi văzute pe malurile râurilor. În general, sunt caracterizate de o dispoziție calmă și prietenoasă, dar atunci când sunt speriate, se pot comporta agresiv. Într-o astfel de situație, experții recomandă să nu intrați în panică și să nu vă apropiați de rozătoare. Nu trebuie să le mângâiați, să faceți fotografii și videoclipuri, mai ales cu bliț.
Nu trebuie să hrăniți animalele. Faptul este că organismul castorilor este configurat pentru a digera alimente destul de grosiere, care este facilitat de o microflora specială. Animalele au nevoie de timp pentru a se adapta la un nou tip de hrană. Astfel, încercările de a trata castorii cu hrană umană pot reprezenta o amenințare pentru sănătatea lor. Datorită dietei lor speciale, ei nu au nevoie să fie hrăniți.

Pagini: 1 2

Reclamă