Experții occidentali au decis să afle dacă utilizarea grăsimilor dietetice create artificial ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră care declanșează încălzirea globală. După cum a arătat analiza, aceasta poate fi într-adevăr foarte eficientă.
С. Davies subliniază beneficiile sociale și de mediu ale alimentelor produse chimic, inclusiv reducerea cantității de apă utilizată, controlul producției de alimente, reducerea probabilității penuriei de alimente legate de climă și reducerea nevoii de muncă intensivă slab plătită.
Natura
Reclamă
Reclamă
În noiembrie, a eșuat în apele limpezi din Oceanul Sudic. Se pare că, în curând, va înceta să existe sau va continua să plutească în derivă încă câțiva ani.
Experții spun că bucata de gheață, ridicată de curenții oceanici, va înota spre Marea Scoției. Dacă această previziune se confirmă, este amenințată cu dispariția completă.
Reclamă
Viața prosperă în prezent pe planeta noastră bogată în oxigen, dar oamenii de știință au prezis că Pământul nu va fi întotdeauna așa. Cercetătorii cred că, în viitor, atmosfera planetei ar putea redeveni bogată în metan și săracă în oxigen.
Deocamdată, însă, nu există niciun motiv să ne temem, deoarece acest lucru nu se va întâmpla decât peste un miliard de ani, cel mai devreme. Cu toate acestea, atunci când schimbările vor începe să aibă loc, ele vor fi foarte rapide și, ca urmare, Pământul va reveni la starea anterioară catastrofei oxigenului (acum aproximativ 2,45 miliarde de ani).
Reclamă
Multe specii de organisme strălucesc. De exemplu, marea emite lumină bioluminiscentă datorită dinoflagelatelor. Unele specii de ciuperci au propria lor bioluminescență, iar strălucirea lor este uneori numită “foc de vulpe”.
Documentele vechi, inclusiv lucrările lui Aristotel, menționează străluciri “reci și arzătoare” provenite de la ciupercile care trăiesc pe lemnul putred. Inițial s-a crezut că strălucirea lor avea rolul de a atrage polenizatorii.
Cercetătorii au studiat ciuperca Neonothopanus gardneri și au descoperit că aceasta își reglează bioluminescența în funcție de un ritm circadian, atingând apogeul noaptea pentru a atrage mai multe insecte care o pot detecta în întuneric.
Mecanismul de răspândire prin atragerea animalelor oferă ciupercilor un mare avantaj, în special în pădurile dense, unde este mai dificil ca sporii să se stabilească pe o suprafață mare.
Reclamă
Experții companiei de turism Holidu au comparat numărul mediu de decese în anumite locuri de pe Pământ și au numit cele mai periculoase dintre ele.
În opinia lor, Mont Blanc este pe primul loc. Aproximativ o sută de oameni mor pe el în fiecare an. În comuna Saint-Gervais-les-Bains, situată în apropiere, se propune perceperea de către turiști a unei sume de garanție – nu mai puțin de 15 mii de euro – pentru posibilitatea de a urca pe munte. O astfel de măsură ar descuraja probabil entuziaștii neexperimentați și, în același timp, ar recupera parțial costurile în cazul în care cineva trebuie să fie salvat.
Reclamă